Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát, hogy gyorsabban böngészhess termékeink között!

2021 Február. 4.: Rákellenes Világnap

2021 Február. 4.: Rákellenes Világnap
A Rákellenes Világnap alkalmából segítség nyújtás a Gyermekrák alapítvány részére.

Előfordul, hogy olyan dolgokról is muszáj beszélni, ami fáj. Néha egész egyszerűen foglalkozni kell nehéz dolgokkal is. Habár könnyebb az élet, ha struccpolitikát folytatunk és a fejünket a homokba dugjuk, de ettől függetlenül a világ tele van fájdalmakkal és terhekkel. Mi más lenne nehezebb dolog mint egy gyermek betegsége. Szülőként lankadatlan fájdalmat okoz, ha gyermek, akit még a széltől is óvsz megbetegszik. Elég annyi az apai/anyai szívnek, hogy a kicsi összecsípje az újját egy Legóval a szívünk már abba is belesajdul. Akár barátként, sőt még kívülállóként is fáj látni ha egy gyermeknek rossz, ha sír valamin vagy fájdalom gyötri.

Ezek csak a hétköznapi dolgok, apró balesetek minden nap történnek, legyint az ember, majd lépünk tovább, de sajnos van akinek nem csak horzsolások és lila foltok jutnak. Rákos megbetegedések sajnos ugyan úgy előfordulnak ezeknél a csöppségeknél mint bárki másnál. Viszont ez a betegség nem "ugyan az" egy gyermeknél mint egy felnőtt esetében, hiszen ez a szörnyű kór egy alig néhány éves testet intenzívebben (és érthetetlenül korán) támadja mint egy felnőttet. Szerencsére a modern orvostudomány, idejében diagnosztizált betegség esetén magas gyógyulási arányt tud felmutatni a gyermekek daganatos megbetegedésének gyógyításában.

 

 

A fenti sorokat még le írni is szívfacsaró, de szeretnénk felüdülést is okozni: Magyarországon több másik alapítvány mellett a Gyermekrák alapítvány munkatársai minden nap azon dolgoznak, hogy a kis betegek gyógyítását, felépülését segítsék. Munkájuk önzetlen, de nem egyszerű, mivel alapítványi tevékenységükhöz elengedhetetlen a támogatás.


Az alapítvány

"Az Alapítványt 1997. december 30-án jegyezte be a bíróság.

1998, január elsejével, a Fővárosi Bíróság, a Legfőbb Ügyészség jóváhagyásával, Magyarországon elsőként kiemelkedően közhasznú szervezetté nyilvánította.

Ennek megfelelően közhasznú tevékenységünk során olyan feladatokat látunk el, amelyről más állami szervnek, vagy önkormányzatnak kellene gondoskodnia.
Több fővárosi és vidéki önkormányzattal kötöttünk együttműködési megállapodást, hogy segítsük munkájukat.

Sajnos Magyarországon évente 320gyermeknél diagnosztizálják újonnan a rákot, összesen körülbelül 2500 gyermeket kezelnek daganatos betegség miatt.

Alapítványunk több esetben nyújtott anyagi támogatást a betegeskedő egészségügynek is.

Fő célkitűzésünk egy példaértékű gyógyászati központ felépítése, ahol 300 ágyon gyógyítanák a rákos gyermekbetegeket, a diagnózistól kezdve a fenntartó kezelésig. Magasan képzett orvosok, szakápolók és szociális dolgozók biztosítanák a gyermekek nyugat-európai szintű gyógyítását. A kórház felépítéséig komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy segítsünk a rászorulókon. Rendszeres anyagi támogatást biztosítunk a hozzánk forduló betegek hozzátartozóinak, gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítőket adunk a beteg gyermekeknek.

Több tízmillió forinttal támogatjuk azon egészségügyi intézményeket, amelyek műszer vagy egyéb orvosi diagnosztikai eszköz megvásárlását kérik tőlünk.

Egy-egy családnak juttatott adományunk értéke havonta elérheti a harminc-negyvenezer forintot. Az általunk támogatott betegek száma napról napra változik, de összességében folyamatosan körülbelül 700 gyermek támogatásáról gondoskodunk.
"

 

 

Idén is Február 4. a rákellenes világnap. Ennél jobb "apropója" nem lehet a segítség nyújtásnak, ezért a cégünk a holnapi, Február 4.-ei bevételünk 5%-át felajánlja az alapítványnak, ezzel is segítve a munkájukat.
Te is segítenél? Nagyon egyszerű! Ahogy fentebb említettük, elég ha nálunk vásárolsz és mi a vásárlásod után 5%-ot tovább utalunk, vagy direktben egy általad megválasztott összeggel a következő linkre kattintva: http://gyermekrak.hu/new_index.php?lang=hu&tab=0_rolunk&sub=14

 

Minden segítség számít!

Tartalomhoz tartozó címkék: segítség