Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát, hogy gyorsabban böngészhess termékeink között!

5+1 érdekesség az iPhone-ról

5+1 érdekesség az iPhone-ról

Senkinek nem kell bemutatni az iPhone-t. Az iPhone az egyik legkiemelkedőbb okostelefon, amit az Apple gyárt és árul. Rengeteg érdekesség terjeng róla az interneten, arra gondoltunk, hogy megosztunk veletek párat ezek közül.

Az iPhone születése:

 
A kezdetekben az iPhone nem is telefonnak készült. Steve Jobs azt a feladatot adta a mérnökeinek, hogy  fejlesszenek ki egy érintőképernyős tabletet. Később, amikor bemutatták neki a prototípust, Jobs megváltoztatta a tervet, és inkább okostelefont kért a mérnököktől, mivel akkor még nem voltak tabletek a piacon, és attól tartott, hogy ez a fajta új kütyü nem lesz sikeres. Természetesen nem így lett, ezért később megjelent az iPad is.
 

A titokzatos 9:41 

 


(kép: MediaMarkt)

 
Talán már feltűnt, hogy minden iPhone reklámfotón a telefonok órája 9:41-et mutat.
Kíváncsi vagy miért?
Amikor Steve Jobs bemutatta az első iPhone-t, úgy volt időzítve az előadás, hogy 9:42-kor mutatja meg a telefont, és ekkor jelenik meg egy hatalmas kép róla kivetítve, amin 9:42-re van állítva az idő.
Ezután minden reklámfotón 9:42 volt a telefonokon, ez akkor változott meg, mikor a iPad-et mutatták be, ugyanis az 9:41-kor történt meg. Azóta van minden fotón 9:41.

 

 

EULA    

 
Elolvastad valaha is a Végfelhasználói licenszszerződést? (End of User Licence Agreement - EULA) 
Bizonyára nem, mivel több, mint 18,000 szóból áll.
Érdekesség, hogy leírják benne, hogy nem használhatsz Apple terméket nukleáris bomba, rakéta, kémiai-, vagy biológiai fegyver készítésére. 

 

 

Az iPhone legjobb éve

 
2012 volt az iPhone eddigi legjobb éve. El tudod képzelni, hogy naponta kb. 350.000 db Iphone-t adtak el?!

 

 

Az “i” jelentése

 

 
Minden Apple kütyü i-vel kezdődik, de tudod, hogy mit jelent? Amikor Steve Jobs bemutatta az iMac-et 1998-ban, elmondta, hogy az i az Internetet jelenti. Azokban az időkben a személyes használatra szánt internet még ismeretlen volt az átlagemberek számára, az iMac-el viszont könnyedén tudták használni bármelyik háztartásban.

 

 

+1
 

Az első iPhone-t még műanyag kijelzővel tervezték kiadni, de Steve Jobs közvetlenül a bejelentés után felfedezte, hogy karcos a kijelző csak annyitól, hogy a zsebében hordta a telefont.
Rögtön kiadta feladatnak, hogy üveg kijelzővel készítsék el az eladásra szánt iPhone-kat.
5 hónap kemény munkájának köszönhetően az Apple mérnökei megalkodták a Gorilla Glass üveg kijelzőt.
Tartalomhoz tartozó címkék: 2021 apple iphone