Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát, hogy gyorsabban böngészhess termékeink között!

Az Apple több országra is kiterjeszti a "Levegő minősége" funkciót az iOS 14.7-ben!

Az Apple több országra is kiterjeszti a "Levegő minősége" funkciót az iOS 14.7-ben!

Az iOS 14 egyik újdonsága volt a számtalan másik mellett a levegő minőségének bemutatása az időjárás appban, viszont a bemutatáskor ezt csak néhány országban tették elérhetővé. Gondolom nektek sem okozott meglepetést, hogy kicsiny hazánk nem volt a néhány bevezető ország között.

A nemrégen fejlesztők számára közzétett iOS 14.7 bétában viszont már tovább nőtt a támogatott országok listája.Több Reddit felhasználó is jelezte, hogy a nemrég közzétett 14.7 beta 1-ben több, eddig nem elérhető régiót is megtaláltak az Időjárás appot böngészve. Az új támogatott városokat Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban kell keresnünk. Néhányan a kódok között találtak arra utalójeleket is, hogy a végleges verzióban már Kanada nagyobb városai is benne lesznek. Igen jól sejted: Budapestet, Debrecent, Miskolcot, vagy bármelyik magyar várost továbbra is hiába keresed. Ahogyan pl az Apple News, vagy a magyar nyelvű Siri, úgy ebből is kimarad szép országunk- reméljük, hogy csak egyenlőre. Na de vissza a hírhez!

 

Hogyan is van ez a mérés?

 

Az USA-ban a levegő minőségének megállapításához az AQI-t (Air Quality Index-Levegő minőségi érték) veszik a mérés alapjául. Ez az érték a 0-500 közötti skálán mozog, ahol az alacsonyabb érték a jobb minőségű levegőt jelenti, a magasabb pedig a szennyezettebb, rosszabb minőségűt. Értelem szerűen a minél alacsonyabb a szám, annál jobb a levegő minősége, így egészségesebb a szabadban tartózkodni is. Ezt az alkalmazáson belül egy színes skálával is jelöli az Apple az iPhone-jainkon majd mostantól. Ez a jelölés a hírek szerint nem csak az időjárás appban, hanem az Apple Mabsben is elérhető lesz. Legalábbis a szerencsés országok lakói számára.

Az iOS 14.7 nem egy fő verzió frissítés lesz, de sok remek és hasznos újítást hoz ezen felül is, pl a Home Pod tulajoknak, akik ezentúl az időzítő funkciót már nem csak hanggal vezérelhetik, hanem a Home appon keresztül iPhoneról, iPadról, Macről és iPodról is. Végre van a szénné égett grill csirkék idejének! Köszi Apple!

Forrás: 9to5 Mac