Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát, hogy gyorsabban böngészhess termékeink között!

Itt van az Android 12 egyik újdonsága: a külsős alkalmazás áruházak könnyebb használata!

Itt van az Android 12 egyik újdonsága: a külsős alkalmazás áruházak könnyebb használata!

A Third Party alkalmazás áruházak plusz funkciókkal bővülnek a jövőben, hasonló funkcionalítást érhetnek el a jövőben, mint a Play Áruház.-írja az Android Authority

Az Android rendszer használóinak nem újdonság: már eddig is volt lehetőség alkalmazásokat telepíteni a Play Áruházon kívülről is. A Samsungosoknak nem kell bemutatnunk a Galaxy Store-t, illetve pl a Huaweit használóknak eddig is ott volt az App Gallery. Az Android 12 viszont a jövőben, az említett áruházakhoz hasonló megoldásokat mélyebb integrációval engedi a rendszerébe, így a használatuk szinte a hivatalos Play Áruházzal egyenlő szintű lehet,

Az XDA developers munkatársai bukkantak rá a fejlesztői dokumentációban, hogy az új rendszerben a nem Play Store-ból telepített appok beszerzése is hasonló lesz a "hivatalos" megoldásokéhoz.

Bizonyos feltételek mellett, az alternatív alkalmazás áruházak az appok telepítéséhez, illetve a frissítések installálásához már nem fognak igényelni felhasználói interakciót, illetve különböző engedélyezéseket az Android 12 eljövetelével. Jelenleg a mostani android verziókon ez nem lehetséges, hiszen a készülékekre letöltött appok frissítése csak a Play Áruházon keresztül lehetséges, függetlenül attól, hogy korábban maga az app honnan lett letöltve az eszközre, valamint a felhasználónak minden esetben engedélyeznie kell a frissítést a telefonján/tabletén.

 

Milyen feltételeket kér a Google az alternatív, Third party áruházaktól?

 

A szolgáltatás sajnos igen komoly biztonsági réseket jelenthet a jövő android verzióiban, viszont  a Google szigorú feltételeket szabott meg az alkalmazásboltok számára a rendszer használatához. Az első már ismert szabály, hogy az áruházaknak támogatniuk kell a rendszert már minimum a 10-es verziótól, ráadásul már oda is integrálniuk kell a 12-vel érkező fentebb említett funkciót. Tehát első lépésként az áruházaknak az Andorid 10, 11-es verzióra is frissíteniük kell, illetve a felhasználóknak első lépésként el kell fogadni a "UPDATE_PACKAGES_WITHOUT_USER_ACTION" engedélykérését a használt áruháznak.

Júniustól már várhatóak ezek az engedély kérések, így ha egy ilyennel találkozol, mostmár tudod, hogy mi történik! Te használsz más áruházat a Play Áruházon kívül?