Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát, hogy gyorsabban böngészhess termékeink között!

Meglepődnél, ha tudnád, hogy hol tanyázik a legtöbb baci!

Meglepődnél, ha tudnád, hogy hol tanyázik a legtöbb baci!

A legtöbben naívan azt gondolják, hogy a mellékhelyiségben tanyázik a legtöbb baktérium, azonban vannak olyan tárgyak és helyek, ahol sokkal több veszély leselkedhet ránk.

Cikkünkben leírjuk, hogy milyen tárgyak használata után ajánlott egyből kezet mosni, vagy gyakran fertőtleníteni azokat, ha biztonságban akarod magad érezni:

Benzin pisztolyok a benzinkúton

 
Kutatások alapján kimutatták, hogy 11.000-szer több baktérium található rajtuk, mint egy átlagos WC ülőkén, sőt 71%-uk olyan bacikat tartalmaz, amik megbetegedést okozhatnak.
A legtöbben mégsem mosunk kezet tankolás után.
 

A számítógép billentyűzete

 
Ma már a legtöbben számítógép előtt dolgozunk. Logikusan azt feltételezzük, hogy tisztán ülünk a gép elé, így nem kerül rá semmilyen kórokozó. Sajnso ez nem teljesen van így, ugyanis munka előtt ha beugrunk a boltba, ha tömegközlekedéssel megyünk, de akár akkor is, ha csak a táskánkhoz érünk, máris bacilusok kerülnek a kezünkre, amit tovább adunk a biillentyűzetre.
Érdemes munka után áttörölni egy fertőtlenítő kendővel, de ami még sokkal hatásosabb, ha egy kézu UV lámpás fetrőtlenítő készülékkel átvilágítjuk a munkaeszközeinket. Akár a baktériumok 99,9%-át megöli 20mp alatt.
 


(katt a képre, ha szeretnél egy ilyet)

 

Liftgombok

 
Egy liftben rengeteg ember megfordul, és mind hozzáér azokhoz a gombokhoz. Soha nem tudhatod, hogy kinek mennyire tiszta a keze. Ajánlatos utána a kézfertőtlenítés.
 

Távirányító

 
Egy igazi kis baci gyűjtő hely. Csak gondolj bele: bármihez is nyúlt előtte valaki, az biztos, hogy összeszedi a szennyeződéseket, amik utána a te kezeden fognak landolni. Fertőtlenítsd gyakran!
 

Mobiltelefonok

 
Egy 2013-as brit tanulmány szerint a mobilunkon aklár 2x annyi baktérium is lehet, mint a WC ülőkén! Bárhol vagy, bármit csinálsz, a kezedbe veszed utána, sőt, az arcodhoz, a szádhoz emeled. Erősen ajánlott fertőtleníteni kendővel, de ha alapos munkát szeretnél végezni, érdemes beszerezni egy UV lámpás fertőtlenítő dobozt. A telefonod pontosan belefér, de akár rakhatsz bele távirányítót, maszkot, szemüveget, kulcsot, fogkefét, bármit.
5 perc alatt tökéletesen elpusztítja a kórokozók 99,9%-át.
 
(katt a képre, ha szeretnél egy ilyen dobozt!)